Sfaturi pentru economisirea energiei electrice in locuinte si cladiri de birouri

Nu-i asa ca vi s-a intamplat de multe ori sa uitati lumina aprinsa, uneori chiar peste noapte? Sau sa cautati in intuneric un intrerupator? Exista solutii pentru aceste probleme, solutii care va ajuta sa economisiti energia electrica, in acelasi timp.

2. Montarea de senzori de prezenta/miscare

O solutie recomandata de economisire – foarte utila pentru zonele cu trafic redus, precum holurile, baile, casa scarii etc. – este inlocuirea iluminatului clasic cu un sistem electric inteligent, programat sa functioneze numai in cazul detectarii miscarii in spatiul respectiv si numai daca nivelul de lumina naturala nu este suficient pentru acel moment al zilei. De asemenea, timpul de functionare este reglabil in functie de configuratia spatiului.

Cu alte cuvinte, lumina se aprinde numai cand, unde si cat timp este nevoie.

Accesati aceasta pagina pentru a vedea produsul recomandat, disponibil in magazinul online.

3. Senzorii crepusculari pentru iluminatul anumitor zone din casa sau perimetre (locuri de parcare, cai de acces la garaj etc.)

Pentru a evita uitarea accidentala a surselor de lumina deschise, sunt bineveniti senzorii crepusculari, acele dispozitive pentru asistarea automata a circuitelor electrice (circuitelor de iluminat) in functie de intensitatea luminii naturale (zi/noapte). Intensitatea luminii este masurata cu ajutorul unui senzor fotoelectric extern.

Intrerupatorul crepuscular activeaza sau dezactiveaza circuitul de alimentare, in functie de nivelul stabilit. Astfel, utilizarea senzorilor crepusculari reduce consumul de energie in circuitele de iluminat folosite cu aproximativ 20%.

Va recomandam Intrerupatorul crepuscular de perete compact cu senzor de la Schrack, pe care il puteti vedea aici.

Un alt avantaj, in cazul montarii acestor senzori in spatiile exterioare, il reprezinta si descurajarea potentialilor infractori, asigurand si o mai buna vizibilitate pentru sistemele video de securitate instalate.

Vedeti aici oferta noastra de senzori de prezenta/miscare sau crepusculari.